OdaTV Yazıları

Kelle Söğüşe Giden İlginç Yol – Eslem Söğüş

Zülfikar Açıkpazu, İzmirli müzisyen…

Oğulları Mesut ve Erkin. Onları çocukluklarından itibaren müzisyen olarak yetiştiriyor. Mesut da Erkin de klavye (piyano) çalıyor. 14 yaşlarından itibaren sahnelere çıkmaya başlıyorlar ve zaman içerisinde birçok ünlü müzisyenle çalışıyorlar.

Çalıştıkları şarkıcı, müzisyenler arasında kimler yok ki? İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Cengiz Kurtoğlu, Sinan Özen gibi sanatçılar arkasında çaldığı isimlerden sadece bir kısmı.

Lakin Erkin’in de Mesut’un aileden, anne tarafından ırsî getirdiği talihsiz bir özellikleri var: İşitme Kaybı. İki müzisyen kardeş bu genetik handikapı zaman içerisinde farkediyorlar tabii. Duyum eşikleri değişiyor ve yıllar yılları kovalarken işitme kayıpları normal duyum eşiğinden %80 şaşar hale geliyor. Yani halk arasındaki tabiri ile yüzde seksen noksan duyuyorlar.

TALİH BU YA…

Erkin yaşı ilerledikçe her iki kulağına da işitme cihazı kullanma kararı alırken abisi Mesut işitme cihazı kullanmadan hayatına devam ediyor.

Sonuç olarak iki kardeş gel zaman git zaman Türkiye şartlarında haftanın 2-3 gününe düşen müzik piyasasında kendilerine yeni iş kolları aramaya başlıyorlar. Bir gün Dolapdere’de gezerken İzmir’den gelen bir arkadaşlarını seyyar kelle söğüş satarken görüyorlar. Sonra onun işbilirliğine inarak birlikte “Kelle Söğüş” dükkanı açıyorlar. Lakin dükkanı açtıkları gün o arkadaşları sırra kadem basıyor. Her iki kardeş de ellerini başlarının arasına alarak kara kara düşünmeye başlıyorlar tabii. Çünkü her ikisi de bu işin inceliklerine hakim değiller. 

Talih bu ya, tam da bugünlerde İzmir’deki meşhur Cimbom Söğüş’ün damadı Fatih, O Ses Türkiye yarışmasına solist olarak katılma kararı alıyor. Sadece Erkin ve Mesut ile Fatih’in yolları Ercan Belözoğlu sayesinde kesişiyor. Elbette Fatih, Mesut ve Erkin kardeşler için bulunmaz nimet. Kelle söğüş pişirmenin tüm inceliklerini O Ses Türkiye Fatih’ten öğrenmek için sabırsızlanıyorlar. Fatih Taşdelen de onlara işin tüm sırlarını anlatmaya başlıyor. Pişirme kazanının nasıl olduğundan tutun da, kellenin temizliği ve ayıklanmasına dair bildiği ne var ne yoksa müzisyen kardeşlere tek tek öğretiyor. Böylece abi kardeş tertemiz kelle söğüşler üretmeye başlıyorlar. Önceleri İstanbul’daki akıma uyarak Niğde usulü ekmek arası kelle söğüş yaparak ilerliyorlar. Daha sonra 2019’da Kurtuluş’taki Tepeüstü Pasajı’nın içinde bulunan Eslem Söğüş’ü açıyorlar. 

Eslem, Erkin’in küçük kızının ismi. İslam’dan geliyor: “Teslim olmak demek…”

Erkin, eşi Nehir ve abisi Mesut ile İstanbul’daki en iyi İzmir Söğüş’ü yapıyor!

Salih Seçkin Sevinç

*Bu yazının orijinali ilk olarak 18.10.2020 tarihinde Odatv’de yayınlanmıştır.

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

3 thoughts on “Kelle Söğüşe Giden İlginç Yol – Eslem Söğüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir