Türk Kahvesi ve Yancıları
Efendim, eğer dar bir zamanda tüketmeyecekseniz – ki çirkindir dar zamanlarda sevdiğini söylemek- bir kahvenin yancıları olmazsa olmazlarıdır.
Peki nedir bu yancılar?
- Su
- Çikolata
- Likör
- Sohbet
Su, kahveden önce mi içilir sonra mı içilir tartışmaları süredursun, çikolata konusunda “Bitter Çikolata” bizce kahvenin yanında alkış alır. Likörde ise “Nane Likörü“, hadi biraz daha bitkisel olsun derseniz “Jagermeister“, fantazi yapacağım derseniz rum kategorisine giren “Malibu” iyi gider.
Su konusuna geri dönecek olursak, sunumu ile beni şaşırtan iki yer var. Bir tanesi Beyoğlu’nda “Oh La La Beatrice“i ile ün yapmış J’adore. Diğeri ise Mimaroba’daki Seyran Pastanesi. J’adore‘da su cam sürahide ve içinde bekletilmiş nane yaprakları ile servis edilir. Yanınızdakine; “Roma’da mıyız? Viktoryan stili bir hayatımız mı var? Arkadaşım, aloo?” dedirtir. Kahve yanına bir deneyin bakalım, bir de gözünüzü kapayın. Yaa.
Seyran’da ise su içerisine buz atılır. Ancak bu buz bildiğiniz buzlardan değildir. Nane liköründen yapılmadır. Nane likörlü buz, yavaş yavaş rengini salar suya. İçersiniz.
Hem göze, hem damağa.
Oh!
Son olarak; Türk kahvesi yalnızken gitmez. Yalnız gitmesi için filozof, yazar falan olmanız gerekir ki zaten o zaman Espresso içersiniz.
Başka yancıları olduğunu söyleyen varsa aşağıda yorum kısmına beri gelsin.
Vesselam.
Kahvenin en güzel yancısı fındıktır bence. Hele ki sek içiyorsanız kahveyi benim gibi fındıkla harika bir ekip olur kendisi. 😊
Geri bildirim: 5 Aralık Dünya Türk kahvesi Günü | Harbi Yiyorum ®
Geri bildirim: Türk Kahvesini Siz Nasıl Biliyorsunuz? | Harbi Yiyorum ®