En İyilerLİSTELER

İstanbul Anadolu Yakası’nın En İyi 7 Sushi Mekanı – 2020

Nasıl ki yurtdışında Türk mutfağı denilince akla döner kebap, şiş kebap geliyorsa, ülkemizde de Japon mutfağı genel olarak “Sushi” ile kodlanmış vaziyette.

Peki Japon mutfağı Sushi’den mi ibaret? Kesinlikle hayır! Peki ülkemizde bu mutfak yeni mi? Hayır! Peki neden arkadaşlar? Neden hala sadece Sushi sorarız size?

Neden Sushi yiyelim denilince de “çiğ balık yenir mi yaaaaaa!” gibi ithamlarla karşılaşıyoruz… Yapmayın etmeyin. Bakın bu yazıyı size yazıyoruz. Üstünüze alının. Çünkü size Anadolu yakasında sushi kavramını baştan yaratacak, size Japon mutfağını sevdirecek efsane 7 mekan sıralayacağız.

Önce gidip deneyin… Sonrasında konuşalım.

1 Numara – Kaen Sushi – Koşuyolu

İşte başlıyoruz.

Harbi Sushi denemek isteyenler, bakın burada menüde ne varsa hepsini deneyebilirsiniz. Canınız neyi çekiyorsa… Harbi Yiyorum olarak biz kefiliz. Anadolu Yakası’nda hem ambiansı, hem başarılı şefi, hem de füzyon ve klasik sushileri ile oldukça iddialı bir sushi restoranı. Kesinlikle listenize almalısınız.

Not: Beklemek istemiyorsanız hafta sonu ve akşamları mekan kalabalık olabilir, belki önceden arayıp yer durumunu öğrenmek isteyebilirsiniz.

Kaen Sushi
Adres: Koşuyolu, Asmadalı Sk. No:6, 34718 Kadıköy/İstanbul
Tel: 0531 273 82 82

2 Numara – İoki – Kandilli

Yarattıkları farklı lezzetler ve kendilerine has çeşitleri ile dikkat çeken İoki, sushi severler için mutluluk sebebi bir mekan. Klasik sushi çeşitlerinin yanı sıra House Specials ismi altındaki enfes roll’ları ile de öne çıkıyorlar.

Menülerinin en güçlü kısımları bu özel sushilerden oluşuyor. Tornado için mekanın imza sushisi diyebiliriz. Bunların dışında Tiger Roll ve Volcano Roll da denenmesi gerekenler arasında.

İoki Sushi – Kandilli
Adres: Kandilli, Kandilli Cad. No:11/A, 34684 Üsküdar/İstanbul
Tel: (0216) 202 20 22

3 Numara – Hai Sushi – Kalamış

Ülkenin ilk sushicilerinden biri olan Hai Sushi ayrıca bant sisteminin bulunduğu nadir mekanlardan bir tanesi. Kalamış marinada güzel bir atmosferde sushi keyfi yapmak isteyenler için ideal.

Biz sushiyi bandından yemeyi severiz :) dileyenler de menüden özel olarak seçebilirler. Sushi haricinde karides tempura da denenmesi gereken lezzetlerinden bir tanesi.

Hai Sushi
Adres: Fenerbahçe Mah. Amiral Fahri Korutürk Yat Limanı No:1, 34726 Kadıköy/İstanbul
Tel: (0216) 541 03 54

4 Numara – Ororo Sushi Bar – Moda

Moda’da bulunan Ororo Sushi Bar, içindeki mini galerisi, leziz sushileri, ramen’leri ve tatlıları ile Moda’ya hava katıyor. ‘‘orōro’’,  “İnsanın aklına geldiği zaman afalladığı şey” demekmiş, bir nevi kal gelmek gibi. Bizce ilginç ve akılda kalıcı bir isim olmuş. 

Sushi konusunda menüleri çok geniş; veggie sushi roll’lar, klasik/özel roll’lar, sashimiler ve nigiriler. Ikura Roll, Tamanegi Roll ve Crunchy Ebi’yi denemenizi öneririz. Ikura roll tuna, ikura, avokado, salatalık, chizu sos ve frenk maydanozuyla; Crunchy Ebi ise karides, havuç cipsi, japon mayonezi ve teriyaki sosla hazırlanmış bol soslu ve lezzetli roll’lardı. Tamanegi Roll ise tamamen orōro Sushi Bar‘a özel bir lezzetmiş ve ortaya çıkarırken Türk lezzetlerinden ilham almışlar.

Ororo Sushi Bar
Adres: Cagferaga Mahallesi, Moda Caddesi, Fırıldak Sk. No14/17, 34710 Kadıköy
Tel: (0216) 345 01 81

5 Numara – Dardenia – Caddebostan

Bağdat caddesinde, ferah ve rahat atmosferiyle keyifle sushinizi yiyebileceğiniz bir mekan Dardenia.

Fiyat performans olarak yüz güldürüyor olması ayrı bir sempati sebebi. Sushilerinin hepsi taze ve güzel, geriye sadece damak tadınıza göre seçim yapmak kalıyor. Ama her halükarda dinamit karidesi de denemenizi tavsiye ediyoruz.

Not: Hafta sonu ve akşam saatlerinde yoğunluk olabiliyor. Kısa süreli de olsa sıra bekleme ihtimalini göz önünde bulundurmanız için biz uyaralım.

Dardenia
Adres: Caddebostan, Bağdat Cd. No:298, 34728 Kadıköy/İstanbul
Tel: 444 2 037

6 Numara – Kawaii Sushi – Ataşehir

Kawaii Japonca’da “şirin, sevimli, tatlı” anlamlarına geliyor ki mekan ismi olarak bundan daha tatlı bir tercih olamazdı herhalde. Sirkülasyonu oldukça fazla Kawaii Sushi‘nin, bu sebeple de tüm yiyecekleri oldukça taze oluyor. Sıcak sushileri ise özellikle tadılması gereken lezzetlerinden biri.

Fiyat performans olarak da sizleri tatmin edeceğini ve yüzünüzü güldüreceğini düşünüyoruz.

Kawaii Sushi
Adres: Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Turkuaz Plaza 5/7 5, D:7, 34758 Ataşehir
Tel: (0216) 456 80 07

7 Numara – Divan Brasserie – Kalamış

Kalamış marinadaki Divan Brasserie hemen yanında bulunan Hai Sushi ile ortaklaşa sushi hizmeti sunmaktalar.

Divan’a aileniz veya arkadaşlarınız ile gittiğinizde sadece siz sushi yemek istiyorsanız hiç sorun değil. Diğerleri başka lezzetlerin tadına varırken siz de Hai Sushi’den gelen sushilerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Divan Brasserie – Kalamış
Adres: Fenerbahçe, Münir Nurettin Selçuk Cd. No:15, 34726 Kadıköy/İstanbul
Tel: (0216) 414 57 03

*Yayına giren videolarımızdan haberdar olmak için Harbi Yiyorum Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

One thought on “İstanbul Anadolu Yakası’nın En İyi 7 Sushi Mekanı – 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir