DönerEn İyilerLİSTELER

İstanbul’un En İyi Et Dönercileri – (En Güncel Liste!)

İstanbul’un En İyi Et Döner Yapan Restoranları – Toplam 11 Dönerci-

Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir döner ülkesi. Et döner ise kırmızı çizgimiz. Hemen hemen hepimizin ‘iyi döner‘ nerede yenir, nasıl yapılır hususunda bilgisi var.

Kimi büfe döner (parça döner) severken, kimi de son yirmi yılda popüler olan yaprak döner taraftarı. Kimimiz döneri ayaküstü, ekmek/dürüm arası yemeyi severken, kimimiz de döner salonlarında oturup yemekten yana. Her ne olursa olsun döner, Türk milletinin yedi gün, yirmi dört saat önüne konulur konulmaz itirazsız yiyeceği bir lezzet.

Yani döner=Milli yemeğimiz.

Türkiye’de neredeyse her gün döner piyasasına yeni bir oyuncu giriyor. İşte bu durumda İstanbul’un en iyi et dönercilerinin güncellenmesi de bizim için önemli.

Bu yüzden bu listeyi de sürekli güncel tutmaya ve geliştirmeye karar verdik.

Sizlerden gelen geri bildirimler ile, ayrıca kendi ziyaretlerimizin de bize verdiği yetkiye dayanarak İstanbul’un en iyi et döner yapan mekanlarını aşağıda bilgilerinize sunarız.

Kesim ve Sunuma Göre Et Döner Ekolleri

Ancak konunun iyice netleşmesi için önce dönerin kesimi ve sunumu anlamında yazılarımızda daha önce belirttiğimiz iki ekolden bahsetmek isteriz;

1. Yaprak Döner Ekolü (Kesilince böyle çarşaf gibi tabağı kaplayan, salon tipi döner. Bayramoğlu, Tatar Salim ve Seferbey Döner bu kategoriye giriyor.)

2. Parça Döner Ekolü (Daha çok Karadeniz Bölgesi’nde gördüğümüz, menşei Kastamonu olduğu iddia edilen, kesilince parmak kadar parçalar halinde sunulan büfe tarzına daha yatkın bir döner. Dönerci Asım Usta, Gece döneri yapan mekanlar)

Genelde “Yaprak Döner” sevenler, “Parça Döner”den pek haz etmiyorlar. Kimi dönerde sadece dana etitercih ederken, kimi de kuzu kullanıldığı için kuzu karışımlı dönerlerden uzak duruyor. Lakin her iki sunumun da ayrı ayrı seveni çok.

Şimdi bu bilgiler ışığında halkın oyları ve bizim de sentezimizle huzurlarınızda İstanbul’daki en iyi 10 et dönerci.

İstanbul’un En İyi Dönercileri

Bu sıralama sıklıkla değişebiliyor. Malum İstanbul artık bir metropol. Biz de sıklıkla hem bize gelen bilgilerden hem de dönem dönem yaptığımız anketler neticesinde bu listeyi genişletip bazı mekanları listeden çıkarabiliyoruz. (Bazılar da kapanıyor elbette) Bundan böyle her yıl iki kez güncellemeye çalıştığımız en iyi et dönercileri listemize sizin de tavsiyeleriniz olursa yorumlara bekleriz.

İşte en iyi dönerciler…

enbey döner

1. SeferBey Döner, Maslak

Maslak Oto Sanayii içerisinde 2024 baharında açılan Seferbey Döner, özellikle salon tipi et döner sevenler için eşsiz nitelikte. Şık dekoru, size bulunduğunuz ortamı unutturacak bahçesi ve otopark imkanı ile Seferbey Döner özellikle yaprak döner sevenler için son derece başarılı bir döner restoranı. Yeşillikler içinde lezzetli bir döner yemek için ideal adres.

Adres: Maslak mahallesi. A.O.S 13.sok. No:1
Telefon: 0540 014 30 30

2. Bayramoğlu Döner (Kavacık)

İstanbulluların gönlünde taht kurmuş bir dönerci. Biz şahsen dönerine bayılmıyoruz ama Bayramoğlu Döner şüphesiz salon dönerciliğinde bir ekol başlattı. Yaprak döner ekolü döner yapan Bayramoğlu Dönerin dana, koyun karışık eti var. Tandır ekmeğinin üzerine döneri çarşaf gibi serip öyle sunuyorlar. 30 yılı aşkın süredir Beykoz Kavacık’ta aynı yerde tek şube olarak hizmet veriyor.

Adres: Rüzgarlıbahçe, Cumhuriyet Cd. No:2, 34805 Beykoz/İstanbul
Telefon: 0216 413 00 45

3. Karadeniz Döner, Beşiktaş

Dönerci Asım Usta sadece İstanbul’da değil Türkiye’de adından söz ettiren efsanevi bir dönerci. Kuzu eti yoğun “Parça Döner Ekolü” bir Karadeniz dönercisi. Asım Usta Beşiktaş’ın da maskotu ve aynı zamanda o bölgenin bereket sembolü. Aynı zamanda da çok iyi bir esnaf. O tezgahın başındaysa ve dükkan önünde sıra varsa anlayın ki o gün Beşiktaş Çarşısı’nda tüm esnafın işleri tıkırında.

Karadeniz Döner hakkında detaylı makalemizi okumak isterseniz: “Beşiktaş’ta En İyi Et Döner Nerede Yenir?” başlıklı yazımıza bekleriz.

Adres: Sinanpaşa, Mumcu Bakkal Sokağı No:6, 34353 Beşiktaş/İstanbul
Telefon: 0 212 261 76 93

karadeniz-pide-doner-asim-usta-02

4. Tatar Salim, Ataşehir

Tatar Salim de İstanbul’da salon döneri denildi mi ismi en üst sırada zikredilen döner restoranlarından biri. Şu anda Ataşehir ve Kadıköy Çarşıda toplam iki şubesi var. Merkezi ise Ataşehir. Bence salon dönerinin en iyi temsilcilerinin başında geliyor. Yaprak kesim döneri, kalite anlayışı ve dönerin yanında sunduğu ikramlar ile sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye örnek olacak şekilde bir hizmet ve lezzet performansı ortaya koyuyor.

Bazen dönerini yemek dışında kemik suyu ile yaptıkları mercimek çorbasını içmeye gittiğimiz bile olur.

Adres: Küçükbakkalköy, Küçükbakkalköy Atilla İlhan Cd &, Efe Sk. No:4, 34750 Ataşehir/İstanbul
Telefon: 0 216 408 26 26

5. Şahin Usta, Kapalıçarşı

Türkiye’nin en pahalı döneri olma unvanını koruyor. Fiyat artışının önüne geçilemiyor. Özellikle yabancı influncer ve Youtuberların pohpohlaması ile daha çok turistlere yöneldiği iddia ediliyor. Yakın zamanda sokağa iyice taştığı için yan tarafa doğru da genişledi. Lakin eğer Kapalıçarşı’da onca esnafın olduğu yerde o yüksek fiyatlara döner satabiliyorsa bu işte mutlaka bir keramet vardır diye düşünüyoruz. Düşünün: Kuruluşu 1969.

İstanbul’da üzerinde en çok tartışma dönen dönercilerden biri. Dönerini kıyma döner diye eleştiren çok.

Tırnaklı pide arası sumaklı soğan eşliğinde sunduğu dönerini zaman zaman yaptığımız Kapalıçarşı ziyaretlerimizde mutlaka yeriz.

Adres: Mollafenari, Kılıçcılar Sk. No:5, 34120 Fatih/İstanbul
Telefon: 0 212 526 52 97

6. Sürmene Döner, Küçükçekmece

İşte İstanbul’un en sevilen dönercilerinden biri daha.  Sürmene Döner Küçükçekmece’de çok sevilen bir dönerci. “Parça Döner” ekolü et döneri yapıyor. Hatta iyice incelerseniz insanların bu et döneri tıpkı Kastamonulular gibi üstüne sumaklı soğan da ekleyerek yediğini görebilirsiniz.

Adres: Cennet, Alparslan Cd. No:68, 34290 Küçükçekmece/İstanbul
Telefon: 0 212 424 12 61

A’dan Z’ye Et Döner Nasıl Yapılır? *En Yeni Lezzet ve Mekan Videoları için HarbiYiyorum Youtube Kanalımıza abone olun.

7. Metet Döner, Kuzguncuk

Kuzguncuk gibi İstanbul’da mahalle kültürünü sonuna kadar yaşatan bir semtte “Yaprak Döner” sunarak meşhur olmuş bir restoran Metet Döner. Kuzguncuk’taki lokantası oldukça keyifli bir köşe dükkan. Etleri Balıkesir Kepsut’tan geliyor. Kuzguncuk’ta şehire uzak kaldığını düşünen Metet, yeni şubesini de Göztepe Bağdat Caddesi’ne yakın bir yerde açtı.

Sahibi Mehmet Altunbulan Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu’na benzerliği ile dikkat çekiyor. Siması oldukça dikkat çekici olduğu için Metet Döner’in logosu da doğrudan Mehmet Bey’in kendisi olmuş.

Son dönemlerde en çok aldığı eleştiri fiyatlarının çok yüksek olması yönünde.

Adres: Kuzguncuk Mah, İcadiye Cd. No:39, 34674 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 0 216 553 33 33

8. Dönerci Sadık Usta, Aksaray

Aksaray’daki Dönerci Sadık Usta tam bir büfe döneri örneği ortaya koyuyor. Müdavimi epey çok. Pide döner, yarım ekmek ya da lavaş dürüm. Tercihinizi bunlardan yana kullanırsanız, mutlu ayrılırsınız. Yanına da bol köpüklü açık ayran, ideal ikili.

Adres: Haseki Sultan, Tütüncü Hasan Sk. 1/A, 34096 Fatih/İstanbul
Telefon: 0 555 985 36 03

9. Enbey Döner, Beylikdüzü

Enbey Döner, İstanbul’da parça döner ekolünün temsilcilerinden. Her ne kadar şubeleşmeden önce daha butik hizmet veriyor olsa da hala lezzetinden bir şey kaybetmiş değil. Lezzetli ve yağlı dönerin tadına tam varabilmek için bizim için en iyi Enbey döner sunumu 200 gram et dürümün, patatessiz ve dürüm edilmiş hali. Yedikten sonra ağzınızda, burnunuzda kokusu kalıyor. (Ve bu bizim sevdiğimiz bir şey) Karadeniz Döner Asım Usta ve Rize’deki Liman Lokantası dönerini seviyorsanız Enbey’in dönerini de seversiniz.

*Not: Enbey Döner ile ilgili detaylı incelem yazımıza “Beylikdüzü’nde En İyi Et Dürüm Döner Nerede Yenir?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet, Çamlık Caddesi Cumhuriyet Caddesi 1 D D:1/5, 34520 Beylikdüzü/İstanbul
Telefon: 0212 8712423

10. Zümrüt Büfe, Eminönü

Etleri Çanakkale Biga’dan gelen ve Eminönü esnafı tarafından çok sevilen ve bilinen bir döner büfesi. Bilmeyenler için Zümrüt Büfe’nin hemen karşısındaki pasaj içerisinde bir aile salonu da var. Yani ayaküstü yemek istemezseniz, aile salonuna yönelebilirsiniz.

Birçok dönerci dönerin yanında kızarmış patates verirken Zümrüt Büfe sütle terbiyelenmiş patates püresi veriyor. Bu minik detay, gerçekten mekanı farlılaştıran bir diğer unsur. Zaten oldum olası patates kızartmasını et dönerin yanına bir türlü yakıştırmam.

Not: Zümrüt Büfe hakkında detaylı yazımızı okumak için “Eminönü’de Döner Nerede Yenir?” yazımıza bakabilirsiniz.

Adres: Tahtakale, Sabuncu Hanı Sk. No:12, 34116 Fatih/İstanbul
Telefon: 0212 5228979

Eminönü'nde Döner Nerede Yenir?

11. Dönerci Halim, Sultanbeyli

Sultanbeyli’de yaprak döner ekolu salon döneri yapan bir diğer başarılı dönerci.

Sunum şekline ve verdiği ürünler ile Sultanbeyli’nin “Bayramoğlu Döner”i dersek yanlış olmaz.

Adres: Mehmet Akif, Fatih Blv. No:256 34920, 34920 Sultanbeyli/İstanbul
Telefon: 0 216 419 99 20

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir