Gaziantep

Gaziantep’te Ne Yenir Ne İçilir? Girizgah…

İkinci Murat ve Huma Hatun’dan olma cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın hadis-i şerifteki kutlu hükümdar olma isteği ile 21 yaşındayken İstanbul’u fethetmesinden tam 556 sene sonra, nitekim Ankara Antlaşması ile gavur Fransızların 25 Aralık 1921 tarihinde Antep’ten ayrılmasının üzerinden tam 88 sene sonra ilk kez ayak bastım Gaziantep’e. Fransızların attığı 70.000 mermiye 6000 şehit vererek kahramanca karşılık vermiş olan Antep bu olağanüstü savunma neticesinde TBMM tarafından 1921 senesinde “Gazi” ünvanını almıştır.

Ne mutlu ki, (harbiyiyorum) ilk olarak yemeye içmeye ve izlenimlerini aktarmaya buradan başladı. Zira burası boğaza düşkünler için bir cennet. Mide için bir karnaval, gözler için ise bir şölen yeridir.

Biz tabi ki bu mübarek şehirde harbi harbi yedik içtik. Hatta öyle ki bu uğurda hasta bile olduk. Hastaneye gittik. Muayene olduk. Yemeğinden olmasa da, suyundan mikrop kapmışız. Nurtopu gibi bir amip kistimiz oldu. Mideyi, bağırsakları bozduk. Bir haftadır da toparlayamadık. Ne illet bir şeymiş. Son iki günümüz bu illetten ötürü etrafı saran kebap kokularından tiksinerek geçti. Sonrasında geçen gün öğrendik ki Antep ile sahaya çıkan Ankaragücü oyuncularından 8 kişi de aynı sebepten hastaneye kaldırılmış.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep Bakırcılar Çarşısı

Araştırmalarımız neticesinde çıkan sonuç Gaziantep’te şehir şebeke suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı ve bunun şehre yeni gelenlerde bir salgın gibi yayıldığı…

Aman diyorum sevgili Gaziantep Belediyesi ! Aman dikkat ! Bunun önlemini alın… Gelen misafirleriniz güzel anılarla ayrılsın Antep’ten. Güzel güzel yedik içtik. Antep’le ilgili düşüncelerimizin tümü güzel kalsın isteriz.

Nerde kalmıştık? Evet, Antep’te ne yenir? Biz harbi harbi yedik ve harbi harbi de yazacağız elbet. Bir iki hedeflediğimiz yer dışında hemen hemen yere uğradık. Bir beyran yemedik, bir de Karşıyaka’daki Halil Usta’ya uğrayamadık. Hastalanmasaydık onları da midemize hüpletecektik Allah’ın izniyle… Nasip değilmiş. Sağlık olsun. Bir sonraki ziyarete de sebep olmuş oldu böylece.

Sıkı durun sevgili Harbiyiyorum izleyicileri… Gaziantep’te ne yenir?

Gaziantep’te Kebap, Katmer, Ciğer, Burma Kadayıf, Baklava, Beyran, Lahmacun, Meyan Kökü Şerbeti, Dutsuyu, Yuvalama, İçli köfte, Ekşili (Eşkili) Yuvarlak Köfte ve Küşleme yenir…

Tattıklarımızı ayrı ayrı yazılarımızda anlatacağız. Anlattıkça ilgili yazılara bağlantılar vereceğiz.

Gaziantep bir girizgahtı. Şehir Lezzet çıkarmalarımız sürecek. Sefamız olsun, mübarek olsun, afiyet olsun!

Ha bu arada “Benim şöyle bir spesiyalim var gelin tadın ve eleştirin lütfen!” diyecek bir babayiğit varsa davetlerinizi bekliyorum. Ön kayıtlar başlamıştır.

Hadi kalın selametle…

Salih Seckin Sevinc

Harbiyiyorum.com kurucusu ve yazarı. 2009'dan beri yeme-içme üzerine keşifler yapıyor. Araştırıyor, yiyor, içiyor, videolar/fotoğraflar çekiyor, düşünüyor ve yazıyor. 2021 - "Ruhani" (Roman) 2018- "Ölüm Yolcusu Abdülüver'in Tuhaf Seyahatleri" (Roman) 2016 - "Harbi Yiyorum - Türkiye'de Harbiden Nerede Ne Yenir?" (Yemek Kitabı) 2015 - "Her Şeyin Başı Blog" (İş Kitabı) 2014 - "Social Media for Real" (İngilizce İş Kitabı) 2012 - "Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya" (İş Kitabı) kitaplarının yazarı. 2018'den bu yana ODA TV "Lezzet Peşinde" köşe yazarı, Eylül 2019'da KRT'de "Harbi Yiyorum" programını hazırlayıp sundu. Şu anda "Nerede Ne Yenir?" cümlesinin altını doldurmaya ve lezzet keşiflerini/öğrendiklerini size aktarmaya devam ediyor.

One thought on “Gaziantep’te Ne Yenir Ne İçilir? Girizgah…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir